Nisam bezveze rekao zasto bih mjenjao... evo sto mi nepase:
1. Imam 4 gige meme ali dva keksa su kupljena jos dok je ddr2 kostao ko suho zlato

pa memorija radi na 666 MHz

i ima visoke latencije... i uvijek stvara dodatne probleme (meni nervozu) kod oc-a
2. Ploca sluzbeno ne podrzava procesore sa fsb 1333MHz (nesluzbeno je bios f12), a radije bi je bacio nego flashao

...nemam volje...
3. Proc je E2140 i drzim ga vec neko vrijeme na defaultu jer sugava ploca je pocela zezat (pregrijava se) i komp se rusi cim dignem takt-ove... a 1600 MHz , 800FSB i 1MB L2 je lose
4. Dakle treba mi nova ploca, barem 2 keksa memorije a i procesor bi mjenjao (makar ovaj radi stabilno na 2,6 a isao je sa boxom i do 2,8) ... zato mi se ddr3 i am3 cine ok
Uzeti ponovno s775 plocu i e6300 me opet dode 1000kn.
Tako da bi ovo svoje malo sredio kad uhvatim volje i ostavio na defaultu prijatelju koji nema komp i neigra igre pa ce sa 6600 koju imam u ormaru i navedenim biti presretan...
Osobno bi najradije isao:
-X4 620 (makar bi za igre bio bolji X3 proc na visim taktovima al necu ic ispod quada iz drugih razloga)
-Asrock na AMD 785G
to je nekih 1300 kn +2x 2GB dd3
Intelova alternativa bi me dosla 2200 bez memorije... dakle i5 750 i asrokica. Neznam da li mi se isplati tolika razlika u cijeni.
Razmisljanja?
Sto se graficke tice HD 5770 mogu nabaviti za 200kn jeftinije od nvidije i ostat ce stock hladnjak pa mi se vise isplati, a nadoplata sa hd 4850 nece biti tako strasna... Razmislit cu jos i o HD 5850 koja mi je zasad izvan mogucnosti...